O nama

sensormatic bih

Peran Security Systems d.o.o. specijalizirana je kompanija za projektovanje, dobavu, instaliranje i puštanje u rad sistema tehničke zaštite i sistema vatrodojave. Naša kompanija je sinonim za kvalitetu proizvoda, kadrovsku ekipiranost, uz vlastitu izvođačko servisnu podršku, visokoprofesionalne sisteme tehničke zaštite u području:

EAS sistem za zaštitu artikala od krađa, protuprovale, videonadzora, detekcije i dojave požara (vatrodojave), SOS za hotelske sobe, elektronsko zaključavanje vrata, razglasnih sistema, plinodojave, gašenja, automatske rampe, kontrole radnog vremena, kontrole pristupa, centralni nadzor upravljanja ( sve sisteme povezujemo u jedan nadzorni centar na objektu), prijenos novca i vrijednosnica u okviru istog objekta zračnom poštom, metal detekciju za otkrivanje oružja, vatrodojavu i video nadzor u tunelima.

Osnovani smo 2001. godine, a u posljednjih godina izrasli smo u tehnološkog predvodnika s područja naše djelatnosti. Naš tim od 10 stalno zaposlenih djelatnika svojim znanjem i iskustvom jamstvo je sigurnosti štićenih objekata.

Zastupamo velike i priznate svjetske firme kao što su:

TYCO  by Johnson Controls – SAD,
SENSORMATIC – SAD,
SD³ – Francuska,
GARRETT – SAD,
MTC EAS PARTNERS – Njemačka,
INVUE – SAD,
CROSS POINT - Nizozemska
AMERICAN DYNAMICS – SAD,
DEXILON – Španjolska,
WG – SAD,
OPPENT – Italija,
NVT – SAD,
KANTECH – SAD,
SOFTWARE HOUSE – SAD,
SUMETZBERGER – Austrija,

i mnoge druge. Također instaliramo i opremu drugih proizvođača kao što su npr. Dahua, Hikvision, Paradox, Jantar, Notifire, DSC, Vook itd.
Svi proizvodi navedenih firmi u skladu su sa svjetskim i europskim normama.


Svi tehničari i inženjeri su stalno zaposleni u PERAN SECURITY SYSTEMS d.o.o. i posjeduju ovlaštenja Ministarstva unutrašnjih poslova za obavljanje poslova tehničke zaštite.

PERAN SECURITY SYSTEMS d.o.o. ima sjedište kompanije u Sarajevu te posjeduje vlastiti vozni park što garantuje da smo u mogućnosti doći na intervenciju u bilo koji dio Bosne i Hercegovine u roku od 6 sati. Pored naše kompanije Peran Security Systems d.o.o. u Bosni i Hercegovini, također se nalazimo u Hrvatskoj Peran d.o.o. i u Srbiji Peran Elektronička Zaštita, tako da sa ovom vrstom zaštite pokrivamo cijeli region.